Het logo en signature van Janine

Bloemenschilderijen.nl

Over mij

SLIDESHOW

 

 

Inspiratie

Mijn eerste inspiratie voor het schilderen van bloemenschilderijen kreeg ik bij het zien van de schilderijen van de Amerikaanse schilderes Georgia O’Keeffe, die rond 1925 al grote bloemenschilderijen maakte van o.a. papavers en orchideeën. 

Stijl en Methodiek

De stijl van mijn bloemenschilderijen is realistisch, met soms een abstracte ‘touch’. Bloemen bieden daarvoor alle gelegenheid, met bijzondere creaties als resultaat.

Als ondergrond gebruik ik hoogwaardig, duurzaam linnen dat wordt opgespannen op dubbeldikke spielatten, waardoor het schilderij de gewenste ‘body’ krijgt. Ik schilder veelal door op de zijkanten. Dat maakt een lijst overbodig en geeft een karakteristieke uitstraling. Ik gebruik zowel olieverf als acrylverf; olieverf voor het fijnere werk en acryl voor de lossere toets. 

Veel van mijn werk komt na intensief overleg met de opdrachtgever tot stand. Bent u op zoek naar veel kleur of juist een meer ingetogen kleurstelling? Wilt u een schilderij voor een klein hoekje of juist een muurvullende compositie? Samen met u zoek ik naar het gewenste beeld en de uitstraling, waarbij ik u graag adviseer over het effect van het kleurgebruik in uw woon- of werkruimte.

Schilderen en tekenen doe ik (1969) al vanaf mijn kinderjaren. Na een studie Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt. Momenteel combineer ik het maken van bloemenschilderijen met een gezin met vier kinderen (Maxim 21 jaar, Quinten 19 jaar, Florentine 16 jaar en Madeleine 11 jaar). Ik ben bij diverse gerenommeerde kunstenaars technisch geschoold; op die manier heb ik mijn passie voor schilderen verder kunnen ontwikkelen tot een persoonlijke stijl: bloemenschilderijen. 

 

 

 


Het logo van Zig Websoftware